Rexach Baqués concentra cent anys d'història en l'edició limitada d'un Brut Gran Reserva

Nou Cava Brut Gran Reserva 2006, Edició Limitada

Rexach Baqués presenta en societat el cava Pere Baqués Gran Reserva 2006, edició limitada 100 Aniversari, en una festa de commemoració del primer centenari de l'empresa


La família Rexach Baqués ha reunit aquest dilluns 7 de novembre prop d'un centenar d'amics i clients en una festa íntima en les seves caves de Guardiola de Font-Rubí, per celebrar el centenari de l'empresa i presentar el cava Pere Baqués, un brut gran reserva del 2006, elaborat amb les varietats tradicionals (xarel·lo, macabeu i parellada), matisades amb una pinzellada de pinot noir en una edició limitada de 6.000 ampolles.

Montse Rexach donant la benvinguda als convidats - ©David RuizMontse Rexach Peixó, representant de la quarta generació de la família, ha remarcat durant l'acte de celebració, la voluntat de l'empresa de seguir endavant amb la tradició i l'esperit que ha heretat dels seus besavis, avis i sobretot del seu pare Pere Rexach Baqués, "que literalment va néixer a la cava, en plena guerra civil i que als seus 14 anys ja viatjava a França amb el seu pare, d'on tornava amb coneixements per aplicar a l'empresa familiar".

L'empresa Rexach Baqués va néixer al 1910, quan el seu fundador, Pere Baqués Rafecas, va construir la primera cava per garantir les condicions adequades per a la criança dels vins tranquils que havia començat a elaborar a finals del segle XIX a Font-rubí. L'empresa ha anat ampliant els espais a partir de la cava original, i en ella reposen els seus famosos caves de llarga criança (només comercialitzen Reserves i Gran Reserves), que s'han guanyat al llarg dels anys un gran prestigi i tradició en el mercat català i estatal.

Montse Velasco, Nas d'Or 2011 - ©David RuizDurant la festa, els assistents han pogut visitar les caves de l'empresa i gaudir d'un dinar show-cooking, maridat amb els caves elaborats a la casa. La sommelier Montse Velasco, guanyadora del títol Nas d'Or 2011, ha estat l'encarregada de fer el primer tast del Pere Baqués Gran Reserva 2006. Ha destacat el color groc palla amb rivets lleugerament daurats i una bombolla fina i constant. En nas, el nou cava Rexach Baqués desprèn els mesos d'envelliment i criança a la cava i recorda les aromes de fruita blanca (pera i poma) barrejats amb notes de torrats i fruits secs propis de la llarga estada en ampolla. Segons Velasco, en boca el cava Pere Baqués recorda la fruita madura amb matisos de vainilla, que perdura molt en boca. "És un cava molt elegant, apropiat tant per aperitius com per menjars com el gall rostit tan propi del Penedès", ha explicat Velasco.

Aquesta edició tan limitada, presentada en un elegant estoig individual on es reprodueix una imatge promocional recuperada dels primers cava P. Baqués, recull tot el saber fer de Rexach Baqués acumulat durant 100 anys.